Γαλλικά στη Λάρισα

Γαλλικά για ενήλικες (αρχάριους και προχωρημένους)

Προγράμματα Γαλλικών για ενήλικες (αρχάριους και προχωρημένους) από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα, DELF (B2) και DALF (C1). Μαθαίνω Γαλλικά τα προηγούμενα χρόνια και «ταχύρυθμο πρόγραμμα Γαλλικών για ενήλικες», σήμαινε δύο επίπεδα / τάξεις κάθε χρόνο. Έτσι, ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για DELF (B2) από το μηδέν διαρκούσε ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ακαδημαϊκά έτη.

Γαλλικά στη Λάρισα

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα, άλλαξε αυτά τα δεδομένα, ρίχνοντας το χρόνο προετοιμασίας στο μισό! Χωρίς να θυσιάσει την ουσία και το αποτέλεσμα, χάρη στα ειδικά μελετημένα προγράμματα σπουδών της (syllabi) και, φυσικά, χάρη στην άριστη συνεργασία και την αποφασιστικότητα των καθηγητών και των σπουδαστών της.

  • Β2 σε 7-12 μήνες. Προετοιμασία για DELF (B2) από το μηδέν σε 7-12 μήνες.
  • Cours 3-4. DELF (B2) αρχίζοντας από επίπεδο Β1 σε 4-6 μήνες.
  • C1 σε 7-9 μήνες. Προετοιμασία για DALF (C1) σε 7-9 μήνες από επίπεδο Β2.

Πτυχίο στα Γαλλικά; στο LLS Papagiannopoulou Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας Scores που φέρνουν σιγουριά στο DELF B1 Εξειδικευμένη γνώση στο DELF B2 και μεθοδολογία Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) Αγγλικά στη Λάρισα

 

 

Γαλλικά για Ενήλικες σημαίνει… 

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου

…με 35 χρόνια εμπειρίας !

 

 

Γαλλικά για αρχάριους: DELF B2 σε 8-9 μήνες.
Έως 57% έκπτωση στα δίδακτρα και 2η ξένη γλώσσα δωρεάν!

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Θέλετε να μάθετε Γαλλικά και να προετοιμαστείτε για το DELF B2 αποτελεσματικά και σε πραγματικά σύντομο χρονικό διάστημα;

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα, είναι ένα από τα πλέον καταξιωμένα και αναγνωρίσιμα φροντιστήρια Γαλλικών για ενήλικες και σας προφέρει κορυφαία ποιότητα σπουδών με πραγματικά χαμηλό κόστος.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας μέχρι 23 Οκτωβρίου στα νέα φθινοπωρινά τμήματα προετοιμασίας για εξετάσεις DELF B2 Μαΐου και εξασφαλίστε:

1) 37% έκπτωση στα δίδακτρα.

2) 20% επιπλέον έκπτωση και 2η ξένη γλώσσα δωρεάν για άμεση εξόφληση.

 

Εύκολη πρόσβαση από όλες τις περιοχές της Λάρισας. Δυνατότητα παρακολούθησης και εξ αποστάσεως για τους σπουδαστές που διαμένουν εκτός Λάρισας.

Όροι και προϋποθέσεις προσφοράς για 2η ξένη γλώσσα δωρεάν:

Η προσφορά ισχύει για εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν έως 23/09. Δυνατότητα αξιοποίησης εντός 10 ετών, με καταβολή μόνο εγγραφής.

  1.  Σε περίπτωση παράλληλης παρακολούθησης με την 1η γλώσσα: Η προσφορά ισχύει με την προϋπόθεση εξόφλησης των διδάκτρων της 1ης γλώσσας είτε εφάπαξ κατά την εγγραφή του σπουδαστή είτε σε δύο ισόποσες δόσεις, η 1η εκ των οποίων κατά την εγγραφή του σπουδαστή και η 2η εντός 2 μηνών από την εγγραφή του σπουδαστή.
  2.  Σε περίπτωση μεταγενέστερης παρακολούθησης: H προσφορά ισχύει με την αυτονόητη προϋπόθεση πλήρους εξόφλησης των διδάκτρων της 1ης γλώσσας, ανεξαρτήτως τρόπου εξόφλησης (αριθμού δόσεων), πριν την έναρξη της 2ης γλώσσας.

Γενικοί όροι:

1) Αυτονόητα, η προσφορά δεν καλύπτει δαπάνες 3ων (βιβλία / εξέταστρα).

2) Το πρόγραμμα της δεύτερης γλώσσας θα πρέπει να είναι ίσης ή χαμηλότερης αξίας με αυτό της πρώτης γλώσσας. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής επιθυμεί να παρακολουθήσει πρόγραμμα μεγαλύτερης αξίας, καταβάλλει τη διαφορά κόστους μεταξύ των δύο προγραμμάτων.

 

logo-dilf_0Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου έχουμε διδάξει Γαλλικά σε εκατοντάδες νέους ενήλικες μέχρι τώρα. Για την προσφορά μας στη Γαλλική γλώσσα και τα υψηλά σκορ επιτυχίας μας, νοιώθουμε ιδιαίτερη περηφάνια και την αναγνώριση από τους ίδιους τους επιτυχόντες μας.

Πέραν των Βασικής Γνώσης Γαλλικών που θα πάρει κάποιος αρχάριος σπουδαστής, σε λίγους μόνο μήνες, είτε επειδή θέλει να ταξιδέψει στη Γαλλία ή θέλει να εργαστεί σε Γαλλόφωνη χώρα ή συμμετέχει στο Erasmus ή … απλώς του αρέσουν τα Γαλλικά, καλό είναι να αποκρυσταλλώσει αυτές τις γνώσεις με ένα Πτυχίο.

Η μορφή και η θεματολογία αυτών των πτυχίων βασίζονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Ο σπουδαστής που έχει καλύψει τα τρία επίπεδα A1 – A2 – B1 κατέχει την μέτρια γνώση της γαλλικής γλώσσας και έχει δεξιότητες που του επιτρέπουν να κινηθεί με άνεση σε μια γαλλόφωνη χώρα χρησιμοποιώντας τον καθημερινό λόγο, ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιον που θα μετακινηθεί σε κάποια γαλλόφωνη χώρα για εργασία. Ας μην ξεχνάμε ότι η γαλλοφωνία κατέχει σημαντική θέση στις σύγχρονες κοινωνίες.


 

Β1DELF Β1

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου τα μαθήματα που στοχεύουν στην εκμάθηση γαλλικών πραγματοποιούνται μέσα από προγράμματα ταχύρυθμα και ευέλικτα (αναπληρώσεις μαθημάτων, μικτά ωράρια κλπ). Ο φορέας που πιστοποιεί τα πτυχία DELF για την γαλλική γλώσσα και προτείνει τα θέματα είναι το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας. Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές το χρόνο, τους μήνες Νοέμβριο και Μάιο.

Οι υποψήφιοι στα γαλλικά διαγωνίζονται σε 4 μέρη το επίπεδο Β1:

  1. Ακουστική κατανόηση με ερωτήσεις επί 3 σύντομων ηχητικών αποσπασμάτων (25′).
  2. Γραπτή κατανόηση δύο κειμένων με ερωτήσεις (35′).
  3. Γραπτή έκφραση, όπου προβλέπεται η παρουσίαση προσωπικής άποψης (45′).
  4. Προφορική έκφραση, στην οποία ο υποψήφιος περιγράφει τον εαυτό του, εκφράζει άποψη για ένα γραπτό κείμενο και ανταλλάσει απόψεις (περίπου 15′).

Κάθε ενότητα δίνει 25 βαθμούς κι ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 50/100 και ανά ενότητα τουλάχιστον 5/25.

 

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου οι σπουδαστές διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους, έχουν επίσης δυνατότητα αναπλήρωσης των μαθημάτων τους και συμμετέχουν σε δωρεάν μαθήματα υποστήριξης για να καλύπτεται οποιαδήποτε ανάγκη ή αδυναμία με στόχο τα υψηλά σκορ επιτυχίας στις εξετάσεις της γαλλικής γλώσσας .

Τα εξέταστρα είναι περίπου 140€ για το επίπεδο Β1. Για τα επίπεδα Α1-Α2 είναι στα 75€ για το καθένα και οι απαιτήσεις της εξετάσεις είναι πιο χαμηλές από του Β1.

 


 

DELF Β2

Το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας είναι αυτό που πιστοποιεί την καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας μέσω των πτυχίων DELF Β2 και προτείνει τα θέματα για τις εξετάσεις οι οποίες διεξάγονται δυο φορές το χρόνο, τους μήνες Νοέμβριο και Μάιο. Το Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες είναι αυτό που καθορίζει τη μορφή και η θεματολογία των εξετάσεων για το επίπεδο Β2, που είναι το αντίστοιχο «Lower” των Aγγλικών.

Στο Κέντρο  Ξένων  Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, τα προγράμματα σπουδών είναι ταχύρυθμα και χαρακτηρίζονται από ευελιξία κι αυτό γιατί οι σπουδαστές διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και έχουν

B2

δυνατότητα, δωρεάν, αναπλήρωσης μαθημάτων που πιθανόν απουσίασαν. Κάθε ακαδημαϊκό έτος το Κέντρο Ξένων  Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου προσφέρει στους σπουδαστές του χιλιάδες δωρεάν εξτρά ώρες οι οποίες αφιερώνονται σε μαθήματα υποστήριξης για τυχόν αδυναμίες αλλά και ενδυνάμωση για τις εξετάσεις.

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις διαρκεί 8 μήνες και το πτυχίο DELF Β2 αποτελείται από 4 μέρη:

  1. Ακουστική κατανόηση 2 ακουστικών αποσπασμάτων που μπορεί να είναι συνεντεύξεις, διαλέξεις, συζητήσεις (30′)
  2. Γραπτή κατανόηση 2 κειμένων με ερωτήσεις (60′)
  3. Γραπτή έκφραση που προβλέπει σύνταξη κειμένου που περιέχει τοποθέτηση και επιχειρηματολογία του υποψηφίου (60′)
  4. Προφορική έκφραση, όπου ο υποψήφιος παραθέτει την άποψη του με αφορμή ένα άρθρο (20′)

Κάθε ενότητα δίνει 25 βαθμούς κι ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 50/100 και ανά ενότητα τουλάχιστον 5/25. Το κόστος της εξέτασης είναι περίπου 140€.

Οι Νέες Τεχνολογίες έχουν σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ καθώς ο Διαδραστικός πίνακας γίνεται εργαλείο εκμάθησης που κάνει το μάθημα συναρπαστικό.Έτσι η εκμάθηση γαλλικών γίνεται σε ένα ζωντανό, ευχάριστο περιβάλλον.

Εναλλακτικά στις εξετάσεις DELF B2, ο σπουδαστής μπορεί να δώσει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) – ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ επιπέδου Β (Β1-Β2). Το τεστ απαρτίζεται από ερωτήσεις που δίνουν μέγιστη βαθμολογία 200. Αν ο υποψήφιος συγκεντρώσει από 60 έως 119 βαθμούς, αποκτά πιστοποίηση επιπέδου Β1 για «μέτρια γνώση», ενώ αν συγκεντρώσει από 120 και πάνω, αποκτά το πτυχίο «καλής γνώσης» Β2. Το κόστος των εξετάσεων είναι περίπου 80€.

 


kpgΚρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ)

Από το Υπουργείο Παιδείας παρέχεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), με ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Α (Α1+Α2) που απαρτίζεται από ερωτήσεις μέγιστης βαθμολογίας ίσης με 200. Συγκεντρώνοντας πάνω από 120 βαθμούς, ο υποψήφιος αποκτά το πτυχίο «βασικής γνώσης» Α2. Τα εξέταστρα ανέρχονται στα 60€. Για την πιστοποίηση «μέτριας γνώσης» του ΚΠΓ, υπάρχει το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2), όπου ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει βαθμολογία μεταξύ 60 και 119. Το κόστος εξέτασης να ανέρχεται στα 80€. Τέλος πιστοποίηση γλωσσομάθειας παρέχει και το Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Πτυχία Βελγίου).

 


 

Map-Francophone_World

Τα Γαλλικά είναι μια γλώσσα που αρκετοί την θεωρούν αριστοκρατική και ντελικάτη. Το σίγουρο είναι ότι έχει και στις 5 ηπείρους, 600 εκατομμύρια ομιλητές, από 167 χώρες στον κόσμο οι οποίες αποτελούν και μέλη της Γαλλοφωνίας (Organisation Internationale de la Francophonie).

 

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΓΑΛΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 EΞΕΤΑΣΕΙΣ SORBONNE 

 ΑΣΕΠ

ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

   Diplôme Supérieur d’Etudes Françaises
Sorbonne 3ème degré *

A

Άριστη Γνώση

 A

Άριστη Γνώση

  C2  DALF C2   Diplôme de Langue et Littérature Françaises
Sorbonne – C2
A

Άριστη Γνώση

 

  • DALF
  • Sorbonne 2ème degré

(Diplôme d’Études Françaises) 

  C1 DALF C1   Certificat Pratique de Langue Française (Langue – Littérature et Civilisation)
Sorbonne – C1 
BΠολύ Καλή Γνώση  DELF 2nd degré – Diplôme d’Études Supérieures
 B2   DELF B2

Certificat Pratique de Langue Française (Compréhension et Expression)
Sorbonne – B2

ΓΚαλή Γνώση  DELF 1er degré Certificat de Langue Fraaise 
 B1  DELF B1 ΔΜέτρια Γνώση
 A2  DELF A2
 A1  DELF A1

*Ανώτερο της κλίμακας του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και του ΑΣΕΠ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τα διπλώματα παλαιοτέρων ετών τα οποία δεν αναγράφονται στον ως άνω πίνακα, απαιτείται βεβαίωση από τον οικείο φορέα (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Υπηρεσία Εξετάσεων).

 

Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής/τρια και σκέφτομαι να συμμετάσχω σε πρόγραμμα Erasmus στο εξωτερικό, αλλά έχω πολλές απορίες.

Έλα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου και λύσε όλες τις απορίες σου. Εδώ θα μάθεις ταχύρυθμα τα γαλλικά για Erasmus ή μεταπτυχιακά σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια και θα μιλήσεις με native καθηγητή, ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τα ήθη, τα έθιμα και τις τιμές.

Ενδιαφέρομαι για εργασία στο εξωτερικό, αλλά βρίσκω κυρίως σε γαλλόφωνες χώρες. Τι να κάνω;

Έλα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, και μέσα μικρό χρονικό διάστημα, με ταχύρυθμα μαθήματα γαλλικών, θα μπορέσεις να μάθεις βασικά στοιχεία της γαλλικής γλώσσας που θα σε διευκολύνουν στην εργασία και μετακίνηση σου στο εξωτερικό.

Πώς και πότε εγγράφομαι για τις εξετάσεις?

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου αναλαμβάνει να σας εγγράψει στις εξετάσεις αφού καταβάλετε το αναγκαίο ποσό.

 

Aimez le français de tout votre cœur,

réussissez à tous les examens !