Γερμανικά στη Λάρισα

Ποιο πρόγραμμα Γερμανικών σε ενδιαφέρει;

Γερμανικά στη Λάρισα

«Μαθαίνω Γερμανικά» στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα σημαίνει μάθημα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το διαδραστικό πίνακα. Στα ταχύρυθμα κι ολιγομελή τμήματα ενηλίκων, μπορούν οι σπουδαστές να αποκτήσουν τη βασική γνώση στα Γερμανικά σε λίγους, μόνο, μήνες. Ταυτόχρονα, έχοντας πλέον τα θεμέλια, μπορεί ο σπουδαστής, αν θέλει, να προχωρήσει και για την προετοιμασία για κάποιο πτυχίο.

Οι βασικές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας, σας δίνουν τη δυνατότητα να μπορείτε να συνεννοηθείτε για θέματα της καθημερινότητας, να μπορείτε να κατανοείτε απλές συζητήσεις γνωρίζοντας τα βασικά στοιχεία της γραμματικής τους. Απαραίτητα στοιχεία για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια.

Οι Σχολές Παπαγιαννοπούλου δίνουν έμφαση στην καθομιλουμένη γλώσσα και στην επικοινωνία, έτσι ώστε η εκμάθηση Γερμανικών να γίνεται σε ένα ζωντανό χαρούμενο και ομαδικό περιβάλλον. Οι κορυφαίοι καθηγητές, είναι εκπαιδευμένοι στο σύστημα Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, διδάσκοντας μαθήματα βιωματικά και εμπλουτισμένα (NLP) ώστε να αξιοποιούν τα διαφορετικά μαθησιακά στυλ των ανθρώπων. Τα προγράμματά μας ξεκινούν από «Γερμανικά για αρχαρίους» και φθάνουν έως το επίπεδο C2.

Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει και ένα Πτυχίο, υπάρχουν οι επιλογές:

  • Α1 Α2 Βασική γνώση
  • Β1: Μέτρια γνώση
  • Β2: Καλή Γνώση Γερμανικών

Πτυχίο στα Γερμανικά; Ελάτε στο LLS Papagiannopoulou Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας Scores που φέρνουν σιγουριά στο Zertifikat B1 Εξειδικευμένη γνώση στο Goethe - Zertifikat B2 και μεθοδολογία Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) Αγγλικά στη Λάρισα

 


 

kratiko

Πτυχίο: Α1 Α2 Βασική γνώση

  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ): το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Α (Α1+Α2) απαρτίζεται από ερωτήσεις που δίνουν μέγιστη βαθμολογία ίση με 200. Αν ο υποψήφιος συγκεντρώσει πάνω από 120 βαθμούς αποκτά το πτυχίο «βασικής γνώσης» Α2, ενώ για σκορ 60-119 μονάδων, αποκτά το Α1. Τα εξέταστρα ανέρχονται στα 60€.
  • Ινστιτούτο Goethe: εξετάσεις επιπέδου Α1 ή Α2 με κόστος περίπου 72-77€.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου ειδικευόμαστε στους σπουδαστές ηλικιών 18+, με δυνατότητα αλλαγής τμήματος ή εναλλάξ παρακολούθησης και δωρεάν αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν, λόγω απουσιών. Επίσης, μόνο μέσα στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, προσφέραμε ώρες δωρεάν μαθημάτων υποστήριξης κι ενισχυτικής διδασκαλίας.

 

 


 

 

B1Πτυχίο Β1: Μέτρια γνώση

 

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας θεωρείται πιο έγκυρη όταν τεκμηριώνεται με κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς και έχουν υψηλό κύρος. Τα πιστοποιητικά μας επιτρέπουν την είσοδο στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας. Οι εξετάσεις του Goethe-Institut απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ανεξάρτητα από συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Σχετικά με αυτό συνιστούμε στους υποψηφίους τα εξής: Εξετάσεις για εφήβους (από το 12 έτος της ηλικίας) και για ενηλίκους Zertifikat B1 το οποίο πιστοποιεί τη μέτρια γνώση στα Γερμανικά, το γνωστό μέχρι πρότινος Grundstufe. Οι εξετάσεις του Goethe-Institut διενεργούνται τρεις φορές το χρόνο, το Σεπτέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο για τo πτυχίο Β1. Το Υπουργείο Παιδείας διενεργεί εξετάσεις με τα πτυχία ΚΠΓ Β1/Β2 το Νοέμβριο και τον Μάιο.

Τα μαθήματα Γερμανικών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα είναι ταχύρυθμα με σκοπό την απόκτηση των αναγνωρισμένων πτυχίων Goethe-Zertifikat B1 και του ΚΠΓ Β1/Β2 που χρειάζεται κάποιος για να εργαστεί σε γερμανόφωνες χώρες σε χρονικό διάστημα 8 μηνών.

Με ειδίκευση στους νέους ενήλικες και 70.000 σπουδαστές από το 1979, παρέχουμε βιωματικά και εμπλουτισμένα μαθήματα (NLP), αξιοποιώντας τα 3 διαφορετικά μαθησιακά στυλ των σπουδαστών μας.

Το Goethe-Zertifikat B1, από τον Αύγουστο του 2013, αντικαθιστά τις μέχρι τώρα εξετάσεις Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD) και Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj). Η μορφή των εξετάσεων είναι η ακόλουθη:

  1. Ομαδική Γραπτή Εξέταση: (165′):
    1. Ανάγνωση σύντομων αγγελιών και μιας εκτενούς έκθεσης ή εγκυκλοπαιδικού κείμενου με ερωτήσεις κατανόησης τους
    2. Συμπλήρωση κενών σε μια επιστολή, επιλέγοντας την κατάλληλη από μια σειρά λέξεων.
    3. Κατανόηση προφορικού λόγου από σύντομες συνομιλίες, ανακοινώσεις και μια αρκετά εκτενή συνέντευξη.
    4. Συγγραφή μιας προσωπικής ή επίσημης επιστολής και επεξεργασία διαφόρων ασκήσεων.
  1. Προφορική εξέταση: ανά δύο ή ατομική (15′).

 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα έχει ενσωματώσει στα μαθήματα Γερμανικών τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, κάνοντας το μάθημα συναρπαστικό.

Τα εξέταστρα του πτυχίου Goethe-Zertifikat B1 ανέρχονται περίπου στα 128€. Αποτελέσματα μαθαίνει ο υποψήφιος περίπου μετά από 1,5 μήνα σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Σχετικά με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2) απαρτίζεται από ερωτήσεις που δίνουν μέγιστη βαθμολογία ίση με 200. Αν ο υποψήφιος συγκεντρώσει 60 -119 βαθμούς αποκτά το πτυχίο «Μέτριας Γνώσης» Β, με κόστος εξέτασης περίπου 80€.

 

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να μάθω γερμανικά;

180 γερμανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ενώ τα επόμενα χρόνια προβλέπεται σημαντική αύξηση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Η γνώση της γερμανικής γλώσσας  αποτελεί σημαντικό προσόν για πρόσληψη στις επιχειρήσεις αυτές ή για εργασία στη Γερμανία. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα εγγυόμαστε ότι εκτός από τα τυπικά προσόντα θα αποκτήσεις και τα ουσιαστικά προσόντα για να ανταποκριθείς στη συνέντευξη με τους υποψήφιους εργοδότες σου.

 

 

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει το πτυχίο μου;

Τα πιστοποιητικά του Goethe -Institut και του Υπουργείου Παιδείας έχουν απεριόριστη ισχύ. Κάποια ιδρύματα και εργοδότες, όμως, ζητούν πιστοποιητικά που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Αν πάρω το πτυχίο Β1 του Goethe-Institut πόσο καλά θα επικοινωνώ στα Γερμανικά;

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου πτυχίου είναι σε θέση να κατανοεί τα βασικά σημεία του λόγου, αν πρόκειται για οικεία θέματα σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κ.τ.λ. και να επικοινωνεί επαρκώς, αν ταξιδέψει σε γερμανόφωνη χώρα. Να διατυπώνει απλό και συνεκτικό λόγο για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος και να περιγράφει εμπειρίες και γεγονότα ή να αιτιολογεί και να εξηγεί τα σχέδια και τις απόψεις του.

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής/τρια και σκέπτομαι να συμμετάσχω σε πρόγραμμα Erasmus στο εξωτερικό, αλλά έχω πολλές απορίες…

Έλα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα και λύσε όλες τις απορίες σου, εδώ θα μάθεις ταχύρυθμα τη γερμανική «μάχιμη» γλώσσα για σπουδές και θα μιλήσεις με native καθηγητή της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείς, ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τα ήθη, τα έθιμα και τις τιμές. Θα ενημερωθείς για αξιοθέατα, στέκια, περιοχές και άλλα.

Φιλικά δίδακτρα από 50€/μήνα

 

Έλα να γνωριστούμε!


Logo_Goethe-ZERTIFICAT

Πτυχίο Β2: Καλή Γνώση Γερμανικών

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα παρέχει ταχύρυθμα και ολιγομελή τμήματα ενηλίκων σπουδαστών, προετοιμάζοντας τους για τις εξετάσεις του πτυχίου Goethe- Zertifikat B2 σε 8 μήνες.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, έχει επιτύχει ρεκόρ στα πτυχία με 1200 πτυχιούχους στα πτυχία γλωσσών. Σε αυτό συνέβαλλαν και οι 5.000 δωρεάν έξτρα ώρες το προηγούμενο έτος, καθώς και η δυνατότητα εναλλάξ παρακολούθησης ή αναπλήρωσης ωρών που απουσιάσατε, κάτι συχνό σε φοιτητές λόγω εξεταστικής.

B2Η μορφή των εξετάσεων για την απόκτηση του πτυχίου σε αυτό το επίπεδο είναι η εξής:

  1. Η γραπτή εξέταση διάρκειας 190 λεπτών απαρτίζεται από τα εξής:
  2. Προφορική εξέταση ανά δύο ή ατομική (15 ή 10 λεπτά αντίστοιχα), όπου θα αναφερθείτε στον εαυτό σας, θα τοποθετηθείτε πάνω σε κάποιο επίκαιρο θέμα και θα συζητήσετε.
  1. Ανάγνωση κειμένων από βιβλία, εφημερίδες και εγκυκλοπαίδειες καθώς και συμπλήρωση ερωτημάτων για την κατανόηση τους (80’)
  2. Κατανόηση του προφορικού λόγου από συνομιλίες και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ή και συνεντεύξεις που μερικές φορές αφορούν και επίκαιρα θέματα (30’)
  3. Παραγωγή γραπτού λόγου, εκφράζοντας την άποψή σας για κάποιο δημοσιογραφικό άρθρο ή με κάποια αποστολή επιστολής (80’)

 

 

Ο κάτοχος του πτυχίου Goethe – Zertifikat B2, είναι σε θέση να δομεί και να διατυπώνει με σαφήνεια γραπτά τις απόψεις του για σύνθετα θέματα, αλλά και να κάνει επαγγελματικές παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο.

Το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται περίπου στα 158€, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, περίπου 1,5-2 μήνες μετά τις εξετάσεις.

 

 Συχνές ερωτήσεις

Έχω ακούσει ότι τα Γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα. Είναι αλήθεια;

Στην πραγματικότητα τα γερμανικά είναι μια πολύ όμορφη γλώσσα που μοιάζει αρκετά με τα αρχαία ελληνικά. Η μόνη δυσκολία της είναι το λίγο πιο απαιτητικό συντακτικό. Στο  Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα όμως δίνεται έμφαση στην καθομιλούμενη γλώσσα και στην επικοινωνία, με τη συνεισφορά καθηγητών-ελίτ και διαδραστικών μαθημάτων.

Αν πάρω το Β2 μπορώ να σπουδάσω στη Γερμανία;

Η Γερμανία είναι χώρα-προορισμός πολλών Ελλήνων για προπτυχιακές σπουδές ή μεταπτυχιακά. Εξάλλου απονέμει πολλές υποτροφίες για σπουδές στα Πανεπιστήμιά της. Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο ανταλλαγής μαθητών και φοιτητών μεταξύ της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών του κόσμου (Erasmus).

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει το πτυχίο μου;

Τα πιστοποιητικά του Goethe- Institut έχουν απεριόριστη ισχύ.

Γιατί να μάθω την γερμανική γλώσσα και να δώσω για κάποιο Πτυχίο ;

Τα γερμανικά «ανοίγουν την πόρτα» για εργασία στη Γερμανία ή στην Ελλάδα, σε γερμανικές εταιρίες. Γερμανικά είναι πολλά από τα πιο ποιοτικά προϊόντα, παγκόσμια. Αν μιλάτε σωστά Γερμανικά (γιατί οι Γερμανοί επιθυμούν ακρίβεια) τότε έχετε πολλές πιθανότητες να προσληφθείτε σε υψηλή θέση.

Αν έχω φορτωμένο πρόγραμμα φέτος στη σχολή μου (ή στη δουλειά μου), θα μπορέσω να προετοιμαστώ σωστά για το πτυχίο?

Οι Σχολές Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου, Παναγούλη 73, στη Λάρισα παρέχουν ευέλικτα ωράρια, δυνατότητα αλλαγής (ή εναλλάξ ωραρίου) και δωρεάν αναπληρώσεις μαθημάτων που χάνονται λόγω εξεταστικής ή άλλων υποχρεώσεων!