Είναι αργά για αγγλικά;

ποτέ-δεν-είναι-αργά

Είναι αργά για αγγλικά;

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ!!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Είσαι ενήλικας ή φοιτητής και θέλεις να μάθεις Αγγλικά;

Μάθε λοιπόν ότι δεν είσαι ο μόνος που θέλει να μάθει Αγγλικά σε μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη ηλικία. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις ενήλικες να θέλουν να μάθουν την Αγγλική γλώσσα. Χιλιάδες ενήλικες πηγαίνουν σήμερα σε σχολές και φροντιστήρια για να μάθουν Αγγλικά. Οπόυε απαντάται το ερώτημα αν είναι αργά για αγγλικά.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Πώς θα μάθω Αγγλικά γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά;

Ποιόν τρόπο εκμάθησης Αγγλικών να επιλέξω;

Η πράξη έχει δείξει ότι η παρακολούθηση μαθημάτων Αγγλικών από ενήλικες σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, όπως αυτό που παρέχουν οι σχολές, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, έχει ταχύτερα αποτελέσματα αρκεί οι υπηρεσίες του φροντιστηρίου να είναι επαγγελματικές και υψηλού επιπέδου..

Οι λόγοι που η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας στο περιβάλλον ενός φροντιστηρίου, σχολής ή κέντρου ξένων γλωσσών είναι ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκμάθησης είναι πολλοί. Οι σημαντικότεροι όμως είναι οι ακόλουθοι:

  • Το οργανωμένο περιβάλλον και το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το φροντιστήριο, η σχολή ή το κέντρο ξένων γλωσσών υποβάλλει τους ενήλικες να προσπαθούν περισσότερο.
  • Η επιστροφή στα θρανία υποβάλλει τους ενήλικες στο πνεύμα του σχολείου, με την καλή έννοια του οργανωμένου και συγκροτημένου χώρου μάθησης.
  • Η επαφή με άλλους ενήλικες που επίσης μαθαίνουν Αγγλικά βοηθά την όλη προσπάθεια.
  • Η ύπαρξη σταθερότητας στο πρόγραμμα περιορίζει τις απουσίες. Ταυτόχρονα, εάν ο σπουδαστής χάσει μαθήματα, ένα καλά οργανωμένο κέντρο ξένων γλωσσών έχει τη δυνατότητα να του τα αναπληρώσει.
  • Η υποστήριξη από τη διεύθυνση σπουδών και τους καθηγητές του φροντιστηρίου.
  • Το φροντιστήριο είναι οικονομικότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή εκμάθησης, αφού οι σπουδαστές μοιράζονται το κόστος της εκπαίδευσης. Μάλιστα, όσο πιο πολλούς σπουδαστές έχει ένα κέντρο ξένων γλωσσών, τόσο καλύτερες τιμές μπορεί να προσφέρει.

 

Πού χρειάζονται τα Αγγλικά και η πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας;

Η Αγγλική γλώσσα, εδώ και δεκαετίες, έχει καθιερωθεί ως η διεθνής γλώσσα. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον τομέα όπου να μη χρειάζεται καλή έως άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

 

Αγγλικά και εύρεση εργασίας

Ανέκαθεν η εύρεση εργασίας ήταν μία περιπέτεια. Σήμερα όμως, περισσότερο από ποτέ, όποιος αναζητά εργασία πρέπει να είναι οπλισμένος με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Ένα από τα απαραίτητα εφόδια, είναι η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

 

Αγγλικά και ιδιωτικός τομέας

Στις περισσότερες επιχειρήσεις, η γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση (αλλά και τη διατήρηση) μίας θέσης εργασίας καθώς και για την μισθολογική και ιεραρχική εξέλιξη. Ανάλογα με τη θέση, το ζητούμενο επίπεδο γνώσης Αγγλικών είναι από καλό έως άριστο.

 

Αγγλικά και δημόσιος τομέας

Η πλήρωση θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα γίνεται μέσω διαγωνισμών που διοργανώνει το ΑΣΕΠ. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η κατοχή πιστοποίησης γνώσης ξένης γλώσσας σε πολύ καλό ή άριστο επίπεδο είναι απαραίτητο προσόν.

 

Αγγλικά και αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες

Όταν είσαι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας γνωρίζεις ότι πρέπει να βασίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις και γνώσεις. Θα πρέπει να μπορείς να αναζητήσεις πληροφορίες, να βρεις νέες ευκαιρίες. Αν μάλιστα θέλεις να δραστηριοποιηθείς σε διεθνές επίπεδο μέσω του internet, τότε η γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη.

 

Αγγλικά και διαδίκτυο (internet)

Η πλειοψηφία της γνώσης και των πληροφοριών που μπορούμε να βρούμε στο internet είναι στην Αγγλική γλώσσα. Επομένως, όσοι γνωρίζουν (καλά) Αγγλικά έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με όσους δε γνωρίζουν. Οι ενήλικες που γνωρίζουν (καλά) Αγγλικά, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο internet και συνεπώς να είναι πιο χρήσιμοι στον εργοδότη τους. Άρα πιο ελκυστικοί ως εργαζόμενοι. Άρα μπορούν να βρουν ευκολότερα δουλειά.