TOEFL & IELTS

IELTSΤι είναι το IELTS

Το IELTS (International English Language Testing System) αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας στον κόσμο· κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται πάνω από 2.2 εκατομμύρια εξετάσεις. Η συμμετοχή στις εξετάσεις του IELTS μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε,
να σπουδάσετε και να εργαστείτε σε όλον τον κόσμο.

Πάνω από 9.000 οργανισμοί σε περισσότερες από 135 χώρες σε όλο τον κόσμο αποδέχονται το IELTS για σκοπούς εκπαίδευσης, εργασίας και μετανάστευσης. Οι εξετάσεις του IELTS είναι οι μοναδικές που γίνονται αποδεκτές για σκοπούς μετανάστευσης από όλες τις χώρες που απαιτούν σχετικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις του IELTS είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε τα Αγγλικά στη νέα σας ζωή στο εξωτερικό και, μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες, θα αξιολογηθούν όλες δεξιότητες σας στην αγγλικά γλώσσα: κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου.

Κατ’ αποκλειστικό τρόπο, το IELTS εξετάζει τις δεξιότητες συνομιλίας στα Αγγλικά μέσω μιας διαδραστικής εξέτασης παραγωγής προφορικού λόγου πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο εξεταστή.

Καθώς το IELTS έχει δημιουργηθεί από μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κόσμου με εμπειρία στην αξιολόγηση της αγγλικής γλώσσας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για μια δίκαιη εξέταση.

Μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δώσει τις εξετάσεις του IELTS μέσω του British Council τα τελευταία 25 χρόνια είναι:

 • Υποστήριξη από έμπειρους επαγγελματίες: Με τη βοήθεια βίντεο, βιβλίων και διαδραστικών μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο καλύτερο υλικό προετοιμασίας για την επίτευξη της βαθμολογίας που χρειάζεστε.
 • Δωρεάν μέσα: Το Road to IELTS είναι η δημοφιλής σειρά μαθημάτων προετοιμασίας του British Council μέσω Διαδικτύου. Κατά την εγγραφή σας μέσω του British Council μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε 30 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης.
 • Βολικές ημερομηνίες και τόποι διεξαγωγής εξετάσεων: Με περισσότερους από 900 τόπους διεξαγωγής εξετάσεων σε πάνω από 130 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 50 στις ΗΠΑ, έχετε περισσότερες επιλογές για να δώσετε τις εξετάσεις όπου και όποτε επιθυμείτε. Στην Ελλάδα, διεξάγουμε εξετάσεις IELTS δύο φορές το μήνα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη την διάρκεια του έτους κι επίσης στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στο Βόλο και στη Ξάνθη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, οι οποίες ανακοινώνονται στην αρχή κάθε χρονιάς.
 • Εύκολη εγγραφή: Εγγραφείτε μέσω Διαδικτύου με ευέλικτες επιλογές πληρωμής.
 • Γρήγορα αποτελέσματα: Εγγυόμαστε ότι θα έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματά σας μέσω Διαδικτύου μέσα σε μόνο 13 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα της εξέτασης.

Το IELTS στην Ελλάδα

Το IELTS δεν ανοίγει το δρόμο μόνο για σπουδές και καριέρα στο εξωτερικό, αλλά είναι πλέον ευρέως αποδεκτό και στην Ελλάδα. Πολλά από τα κορυφαία Ελληνικά πανεπιστήμια, Ιδιωτικά κολλέγια και Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και εργοδότες ιδιωτικού τομέα και κυβερνητικοί φορείς (συμπεριλαμβανομένου του ΑΣΕΠ), αναγνωρίζουν την βαθμολογία του IELTS ως έναν αξιόπιστο και έγκυρο δείκτη ικανότητας επικοινωνίας στα αγγλικά.

Το IELTS και το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ)

Το IELTS είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) παρέχει τη βάση για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων γλώσσας, διευκολύνοντας έτσι την εκπαιδευτική και επαγγελματική κινητικότητα.

Bαθμολογία IELTS
Eπίπεδο ΚΕΠΑ
3.5–4.0 A2
4.5–5.0 B1
5.5–6.5 B2
7.0–7.5 C1
8.0–9.0 C2
Εγγραφή για τις εξετάσεις του IELTS

 


 

Τι είναι το TOEFL;

TOEFL

Το TOEFL δημιουργήθηκε για φοιτητές ή υποψήφιους φοιτητές που ζητούν να γίνουν δεκτοί σε κολέγια και πανεπιστήμια για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές. Πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων στην Αγγλική υποψηφίων που σκοπεύουν να ενταχθούν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα αγγλόφωνων πανεπιστημίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού.


 

Διατίθεται σε 2 μορφές:

1.TOEFL ibt (computer based)
Περίοδοι εξετάσεων: 30-40 φορές το χρόνο
2. TOEFL PBT (Paper Based)
Περίοδοι εξετάσεων: 6 φορές το χρόνο

Reading section
Χρόνος 60-100 λεπτά
Περιγραφή 3-5 ακαδημαϊκά κείμενα, περίπου 700 λέξεων
12-14 ερωτήσεις για κάθε κείμενο
Listening section
Χρόνος 60-90 λεπτά
Περιγραφή 4-6 ομιλητές, διάρκεια ομιλίας 3-5 λεπτά ανά ομιλητή, 6 ερωτήσεις για τον κάθε ομιλητή
2-3 διάλογοι, διάρκεια διαλόγου 3 λεπτά, 5 ερωτήσεις για τον κάθε διάλογο
Speaking section
Χρόνος 15-20 λεπτά
Περιγραφή 2 ανεξάρτητα θέματα – απόψεις πάνω σε οικείο θέμα
4 συμβατά θέματα – λόγος βασισμένος σε γραπτές και ακουστικές πηγές πληροφόρησης.
Writing section
Χρόνος 50 λεπτά
Περιγραφή 1 ανεξάρτητο θέμα – στηρίζω την άποψή μου σε κάποιο θέμα
1 συμβατό θέμα- γραπτός λόγος βασισμένος σε γραπτές και ακουστικές πηγές πληροφόρησης.

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ για GMAT και TOEFL

 • Η προετοιμασία διαρκεί 4 εβδομάδες (50 ώρες). Κάθε εβδομάδα η προετοιμασία περιλαμβάνει διδασκαλία και εξάσκηση σε γραπτά και computer tests.
 • Τα δίδακτρα είναι € 350. Η πληρωμή μπορεί να γίνει και με πιστωτική κάρτα σε 3 ή 6 άτοκες δόσεις.
 • Τα τμήματα που προγραμματίζουμε ανά περίοδο λειτουργούν εγγυημένα χωρίς περιορισμούς ελάχιστου αριθμού ατόμων και αποτελούνται κατά μέσο όρο από 5 άτομα.
 • Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από εξειδικευμένους καθηγητές. Η εξειδίκευση και η αγάπη για το αντικείμενο έχουν ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση των μαθητών καθώς και την επίτευξη των στόχων τους.
 • Η μέθοδος διδασκαλίας μας για το ΤOEFL είναι διαλεκτική, επικεντρώνεται και στις τέσσερις ενότητες της εξέτασης με έμφαση στο speaking και στο writing και περιλαμβάνει μεθοδολογία, στρατηγικές και τεχνικές που οδηγούν σε υψηλές επιδόσεις.
 • Το διδακτικό υλικό αποτελείται από τα βιβλία   «GMAT  REFERENCE MATERIAL TRAPS  AND   STRATEGIES «, «TOEFL REFERENCE MATERIAL», PAPER TESTS, πρόσθετα θέματα και θεωρία και καλύπτει την ύλη των εξετάσεων.
 • Παρέχουμε τα «PAPAGIANNOPOULOU  COMPUTER TESTS» βασισμένα σε δικό μας λογισμικό. Τα αποτελέσματα δίνουν μια πολύ καλή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της τελικής εξέτασης.
 • Παρέχεται ατομική βοήθεια με σκοπό την καθοδήγηση και την επίλυση αποριών.
 • Εγγύηση για την επιτυχία σας οι επιδόσεις των φοιτητών μας από το 1981. Μόνοι πρώτοι τότε και για περισσότερο από 30 χρόνια συνεχώς πρώτοι σε αποτελέσματα και προτίμηση υποψηφίων.

ΕΝΑΡΞΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ

ΛΗΞΗ

2 Μαρτίου 28 Μαρτίου
30 Μαρτίου 9 Μαΐου
11 Μαΐου 6 Ιουνίου
8 Ιουνίου 4 Ιουλίου
6 Ιουλίου 1 Αυγούστου

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΙΝΟ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Δευτέρα & Τετάρτη 11:00-14:00
ΕΞΑΣΚΗΣΗ 2 paper tests την εβδομάδα
2 computer tests την εβδομάδα
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Τρίτη & Πέμπτη 16:00-19:00
ΕΞΑΣΚΗΣΗ 2 paper tests την εβδομάδα
2 computer tests την εβδομάδα
ΒΡΑΔΥΝΟ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Δευτέρα & Πέμπτη 19:30-22:30
ΕΞΑΣΚΗΣΗ 2 paper tests την εβδομάδα
2 computer tests την εβδομάδα

 
Για να ενημερωθείτε για τα προγραμματισμένα τμήματα και τη διαθεσιμότητα θέσεων στην έναρξη και στο τμήμα που σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κέντρου μας.

Γιατί να επιλέξετε εμάς για την προετοιμασία σας

 

Έναρξη νέων τμημάτων GMAT, GRE, IELTS και TOEFL με οικονομικότερες τιμές. Οι νέες τιμές των προγραμμάτων μας είναι προσαρμοσμένες στις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Αυτό που οπωσδήποτε δεν αλλάζει είναι το «μυστικό» που μας κρατάει για 35 συνεχή χρόνια στην κορυφή: Η αφοσίωση στη δουλειά μας και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης που μας κάνει κάθε χρόνο καλύτερους. Επικοινωνήστε μαζί μας πριν την έναρξη για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στα τμήματα που σας ενδιαφέρουν. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο τμήμα, η εγγραφή σας προτείνουμε να γίνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Ξεκινήστε την προετοιμασία σας  
 

Ερωτήσεις που θα ήθελες να κάνεις

 

Πόση ώρα διαρκεί το τεστ και ποιά είναι η κλίμακα βαθμολογίας του;

Το τεστ διαρκεί 4 ώρες. Η κλίμακα βαθμολογίας είναι 0…120.

 
Πότε παίρνω τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα σας γνωστοποιούνται μετά από 2 εβδομάδες από την ημέρα εξέτασης.

 
Πόσα χρόνια έχει ισχύ;

2 χρόνια.

 
Εγγραφείτε για την εξέταση

Απευθυνθείτε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπαγιαννοπούλου για να σας δώσουμε πληροφορίες για τα εξέταστρα, τις ημερομηνίες εξέτασης και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή απευθείας στο Cambridge ESOL.

 
Αυτό το τμήμα προετοιμασίας θα σας βοηθήσει να:

Eξοικειωθείτε με τις στρατηγικές που απαιτούνται για να ανταποκριθείτε επιτυχώς στα διάφορα μέρη και στις ενότητες του τεστ (reading, listening, speaking, writing).

 

Πόσο διαρκεί το τμήμα προετοιμασίας TOEFL iBT®;

Η μη εντατική περίοδος διαρκεί 10 εβδομάδες (3 τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα) και η εντατική 8 εβδομάδες (4 τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα).

 

Τι περιλαμβάνει κάθε τμήμα προετοιμασίας TOEFL iBT®;

 • Το περιεχόμενο του μαθήματος στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για όλα τα μέρη του TOEFL iBT® : reading, listening, speaking, writing. Το έντυπο Περιγραφή Τμήματος που σας δίνεται κατά την εγγραφή περιγράφει λεπτομερώς τo περιεχόμενο του μαθήματος.
 • Χωρίς οικονομική επιβάρυνση, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τα Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για περισσότερη πρακτική εξάσκηση ακόμη και εκτός των διδακτικών ωρών.

Πρέπει να:

 • συμμετέχετε στις δραστηριότητες
 • τηρείτε τις οδηγίες του καθηγητή
 • παραδίνετε τις εργασίες σας εγκαίρως
 • προσέρχεστε εγκαίρως σε κάθε μάθημα

Κατεβάστε την Περιγραφή Μαθήματος για τo TOEFL iBT®

Προετοιμασία ΤOEFL® iBT (.pdf) Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του TOEFL®iBT